
Ailesini kaybeden yavru yaban domuzu, güvenlik görevlisi olarak çalışan Sercan Şimşek tarafından bulunarak, köpeklerin saldırısına uğramasın diye evine getirilmiş.Yavru yaban domuzu evden teslim alınarak, Milli Park Müdürü Koray AŞIK ile görüşülüp Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda diğer domuzların bulunduğu doğal yaşam alanına bırakıldı.

Kurt, Çakal, Sırtlan gibi domuzların predatörü olan yırtıcı hayvanların giderek azalması ve 1970’li yıllara kadar bölgemizde görülen Anadolu Parsı gibi nadir türlerin soylarının tükenmesi domuz popülasyonunun da çoğalmasına neden olmuştur.Yaşam alanları daralan ve yiyecek sıkıntısı çeken yaban domuzları, birçok kıyı kentlerinde olduğu gibi, Kuşadası’nda da kentin içinde geceleri mahallelere inerek beslenmeye çalışmaktadır.

Ormanlık alanların ve makiliklerin tahrip edilmeden korunması yaban hayatının geleceği açısından çok önemlidir. Eğer bu doğal alanları koruyamazsak kentlerimizde domuzlar başta olmak üzere, birçok yaban hayvanıyla karşılaşacağız.
Güzelçamlı sahilinde de gözüne olta iğnesi takılmış Chelonia mydas türü Yeşil bir deniz kaplumbağasını aldık. Sadece Nisan ayından bu yana ağlara takılarak boğulma, plastik yutma ve olta gibi nedenlerden dolayı 6 Yeşil Deniz kaplumbağası kıyılarımıza ölü olarak vurdu. Önümüzde uzun bir yaz sezonu olacak. Plajlarda özellikle plastik poşetlere dikkat edilmesi ve denize ulaşmasının önüne geçilmesi bu nadir canlıların yaşamlarının kurtulmasını sağlayacaktır.



